Hlavní navigace

Listopadu 89 v Československu se věnovala také americká CNN

18. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
18. 11. 2009

Také americká zpravodajská televize CNN se ve svém vysílání, stejně jako řada dalších zahraničních stanic, věnovala listopadu 1989 v Českos­lovensku. Reportáž připravovala se svým týmem moderátorka a zpravodajka Fionnuala Sweeneyová a informovala o ní veřejnoprávní televize ČT 24. Sweeneyová se podle stanice zajímala především o názory českých občanů.

V pořadu se k aktuální situaci vyjádřil také bývalý československý a později český prezident Václav Havel. Některé okamžiky mi přišly opravdu absurdní, uvedla bývalá hlava státu. Mám pocit, že mnoho mladých lidí si dnes vůbec neuvědomuje, jaké místo za čtyřicet let komunismu ve společnosti zaujímala tajná policie, jaká je zodpovědnost komunismu, má-li být nějaká odveta a samozřejmě jaká je role Václava Havla, prozradila zpravodajka CNN k tomu, na co se chtěla ve svém půlhodinovém dokumentu zaměřit.

Fionnuala Sweeneyová byla také hostem Interview ČT 24, které si můžete přehrát zde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).