Hlavní navigace

Lipenská přehrada a okolí bude mít od 1. května vlastní turistický kanál

4. 4. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Lipensko je dnes největším rekreačním místem v Čechách s největší ubytovací kapacitou, takže spuštění turistického kanálu se zde přímo nabízelo,“ sdělil DigiZone.cz Ivo Brabec.

Informační televizní kanál Cesty krajem věnovaný Lipenské přehradě a jejímu okolí bude od 1. května letošního roku provozovat českobudějovický podnikatel Ivo Brabec skrze společnost Meridi. Právě ta získala na posledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) licenci pro pozemní distribuci na dobu 12 let. Program by se měl od května stát součástí Regionální sítě 1, kterou Brabec provozuje, konkrétně vysílače Vítkův kámen, který Lipensko zásobuje signálem na kanálu 29 o výkonu 251 Wattů.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Regionální síť 1 žádá ČTÚ kvůli rušení rakouským vysílačem o nový kanál na Lipně

Program měl původně odstartovat již dříve, ale podle českobudějovického podnikatele se jeho přípravy zpozdily díky prestižní záležitosti, kterou jsou Ozvěny Febiofestu. Právě na jejich organizaci se Ivo Brabec v jižních Čechách podílel. Náš informační kanál pro Lipensko poběží nonstop. Půjde o půlhodinovou smyčku, kde budeme vysílat aktualizované počasí každých 15 minut. Na Lipensku se totiž skutečně mění každou chvíli, zdůvodnil Brabec. Aktuální data bude dodávat přímo meteorologická stanice umístěná na Vítkově Hrádku.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Konkurence se nás snaží očernit, tvrdí operátor o kritice kvality Regionální sítě 1

Ve vysílání Cest krajem TV se bude vysílat předpověď počasí vždy na dva dny dopředu. Mezi jeho jednotlivými bloky bude běžet předtočený magazín, který bude jednou týdně aktualizován. V další čtvrt hodině budou odvysílány například pozvánky na výlet, které budou řízený k odbavení automatem podle toho, jak venku bude. V případě, že se počasí neumoudří, diváci uvidí například tip na výlet na některý z hradů nebo zámků, v opačném případě se tu budou vysílat například tipy na výjezdy na kole. Chybět nebude ani jednoduché textové a foto zpravodajství věnované lokální politice pod názvem Teletextem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).