Hlavní navigace

Lifestylovou a hudební stanici MTV bude regulovat česká vysílací rada

3. 7. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost MTV Networks nedávno získala české vysílací licence také pro tematické kanály MTV Hits, MTV Dance a MTV Rocks. Na nich úplně přestala vysílat komerční přestávky.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), tedy právě český regulátor, bude kontrolovat dodržování licenčních podmínek lifestylového a hudebního kanálu MTV. RRTV udělila na svém posledním zasedání, které se konalo začátkem tohoto týdne, licenci pro šíření signálu prostřednictvím družice na období 12 let. Kromě České republikySlovenska je zde také řada nejen evropským zemí, ale i států z Blízkého východu a Afriky. Česko-slovenská MTV ukončila svou existenci se závěrem loňského roku, kdy se jí Nova vzdala a pomyslné otěže tak přezval opět Viacom, mj. majitel značky MTV.

BRAND24

K TÉMATU: Viacom výrazně proměnil tematické kanály VH1 a MTV působící i v České republice

Krok MTV Networks týkající se snahy získat českou vysílací licenci, není nijak překvapivý. Firma už se rozhodla prostřednictvím naší vysílací rady nechat regulovat také své tematické stanice MTV Hits, MTV Dance a MTV Rocks. Dříve je nabízela jednotně pro evropský trh, což přinášelo pro diváky na starém kontinentu jednu nevýhodu – museli sledovat bloky reklam a promo upoutávek určených pro britské publikum. Nyní jsou tematická MTV úplně bez komerčních přestávek, alespoň prozatím. Někteří diváci si ale začali stěžovat na poměrně časté rotace videoklipů. Proměnou prošla nedávno i stanice VH1.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).