Hlavní navigace

Nova má smůlu, licenci pro další ročníky StarDance získala opět ČT

16. 5. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
16. 5. 2011

Souboj o licenci pro taneční show Let´s Dance, u nás známou jako StarDance, získala pro roky 2012 a 2013 opět Česká televize. Podle serveru Mediálne.sk, který dnes dopoledne informoval o zájmu Novy získat tento formát, o tom držitel licence, britská BBC, rozhodl právě dnes odpoledne. České televizi se podařilo získat licenci na roky 2012 – 2013, potvrdil webu mluvčí ČT Ladislav Šticha.

K TÉMATU: Nova prý chce České televizi vyfouknout StarDance. Markíza ji už má

BRAND24

Letos však ČT tuto show vysílat nebude. I loňskou čtvrtou řadu Kavčí hory nasadily po dvouleté přestávce a podařilo se jim v počtu diváků porazit talentové show Česko Slovensko má talent a Talentmanii. Nova, která by chtěla StarDance vysílat již letos na podzim jako konkurenční projekt proti druhé řadě Česko Slovensko má talent na Primě, má ale smůlu: součástí smlouvy ČT s BBC je i fakt, že tento formát se letos v Česku vysílat nebude.

Na Slovensku tuto taneční show vysílá pravidelně televize Markíza, sesterská stanice Novy. Letos na podzim uvede její pátou řadu pod původním názvem Let´s Dance. Nova uvažovala, že by v případě koupě licence vytvořila federální verzi, která by konkurovala rovněž federálnímu Talentu. Stejným způsobem už obě televize spolupracují na Česko Slovenské SuperStar, loni na podzim na Talentmanii, a dříve třeba na Testu národů mezi Čechy a Slováky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).