Hlavní navigace

Licence televize TV 7 počítá s plnoformátovým programem

8. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
8. 6. 2009

Nová digitální televize TV 7, která řeší, zda zahájí vysílání prostřednictvím multiplexu 3 společnosti CDG, počítá s plnoformátovým programem a regionálními vstupy. V licenčních podmínkách se nachází dvouhodinový ranní zpravodajský servis ve všedních dnech, hodinové odpojované vysílání z regionů, dopolední blok se zaměřením na zpravodajství, počasí, sport i dopravu a odpolední blok složený z magazínů, zábavy, publicistiky, sportu a soutěžních pořadů odpovídajících charakteru plnoformátového programu. Ve večerních hodinách jsou v plánu i filmy a dramatická tvorba, o víkendu i pořady pro děti.

BRAND24

PŘEČTĚTE SI: Licenční podmínky televize TV 7 [PDF]

TV 7 tak bude sice vycházet ze sdružené celoplošné licence, kterou získala za souhlas regionálních televizí s navrácením analogových kmitočtů, ale její program bude fakticky plnoformátový a celoplošný. Provozovatel televize, společnost EBD, měla v první fázi snahu zahájit vysílání pouze v Brně, s tím ale nesouhlasil provozovatel multiplexu 3, který měl tot vysílání šířit. Spor obou stran nyní řeší Český telekomunikač­ní úřad.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).