Hlavní navigace

Liberec, Varnsdorf a Hrádek nad Nisou se ocitnou v „digitálním stínu“

29. 6. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
29. 6. 2007

Buková hora bude sice nejsilnějším digitálním vysílačem v České republice, ani tak ale nepokryje některá města na severu a severozápadě Čech. Ani po neděli 1. července, kdy zde zahájí řádné vysílání digitální multiplex A se čtyřmi programy České televize, Novou a sedmi okruhy Českého rozhlasu, se tak digitální televize nedočkají například diváci ve Varnsdorfu, Liberci či Hrádku nad Nisou.

MAPA POKRYTÍ DIGITÁLNÍHO VYSÍLÁNÍ Z BUKOVÉ HORY

BRAND24

Podle mapy předpokládaného pokrytí, kterou vydal operátor multiplexu, společnost České radiokomunikace, nastanou problémy s příjmem digitálního signálu i ve Velkém Šenově a dalších obcích Šluknovského výběžku. Největší problém však bude mít Varnsdorfsko, které bude od digitálního signálu takřka odříznuto. Téměř bez signálu bude také Frýdlantský výběžek a údolí začínající Hrádkem nad Nisou a vedoucí přes Chrastavu a Liberec do Jablonce nad Nisou. Toto území má ale časem digitálním signálem pokrýt východočeská Černá Hora.

Určitý problém se signálem digitální televize by mohli mít diváci na Mostecku a Lounsku, kde existují obce, u nichž Radiokomunikace předpokládají špatné nebo vůbec žádné pokrytí. Naopak dobrý signál by mohla mít města, pro které Buková hora primárně nevysílá: Žatec, Kadaň, Klášterec nad Ohří, Turnov či Kolín.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).