Hlavní navigace

LG vyvinula technologii mobilní televize pro severní Ameriku

4. 1. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 1. 2008

Severní Amerika může vyzkoušet další technologii šíření televizního vysílání pro mobilní telefony. Jihokorejská společnost LG Electronics vyvinula pro Kanadu, USA a Mexiko nový standard, který umožní příjem signálu televizního vysílání v mobilních telefonech a automobilových navigačních systémech. Technologie se v narážce na americké měření rychlosti (v mílích) jmenuje MPH, což v rozkladu znamená Mobile-Pedestrian-Handheld.

Společnost LG Electronics do vývoje MPH v uplynulých dvou letech investovala přes sedm miliard wonů (zhruba 133 milionů korun). Základním principem technologické novinky je kombinování více datových toků. Jeden, základní, slouží pro běžné digitální televizní vysílání, ať už ve standardním, nebo ve vysokém rozlišení. Další datový tok, tok MPH, je pak určený pro pohyblivá a/nebo přenosná zařízení.

LG Electronics slibuje, že nová technologie umožní divákům sledovat televizní vysílání v mobilech nebo navigačním systému až do rychlosti 90 km/h při zachování kvality obrazu a zvuku. Další výhodou je i skutečnost, že si nový systém nevyžádá uvolnění frekvencí, podle LG bude stačit, když Kanada, USA a Mexiko zdokonalí svoje současné televizní vysílání.

MPH je zpětně kompatibilní s existujícím zemským digitálním vysíláním v normě ATSC s modulací 8VSB (obdoba COFDM v evropském DVB-T). Umožňuje používání malých přenosných přijímačů, kterým stačí jediná anténa. Technologie má být energeticky úsporná a její datové přenosy robustní a efektivní.

BRAND24

Mobile-Pedestrian-Handheld bude oficiálně představené tento měsíc na Mezinárodní výstavě spotřebitelské elektroniky v Las Vegas. LG Electronics slibuje i praktickou ukázku, zatím bez dalších podrobností.

Zdroj: Digital Chosunilbo

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).