Hlavní navigace

LG uvádí na trh „levnou“ plazmovou televizi s dotykovou obrazovkou

25. 10. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 10. 2011

UVNITŘ FOTO Plazmový televizor s dotykovou obrazovkou, po níž se mohou diváci pohybovat se speciálním perem, uvede tento měsíc na český a slovenský trh společnost LG Electronics. Televizor využívá technologii Pentouch TV a v porovnání s velkými dotykovými plazmami, které používají ve svém zpravodajství i některé české televizní stanice (Nova, ČT 24), je cenově dostupný i pro domácnosti. Model LG PZ850 s certifikací 3D THX a úhlopříčkou 153 cm přijde na 50 tisíc korun.

K TÉMATU: Televizory LG pro rok 2011: pasivní 3D má činit 2/3 prodejů, ceny už pod 20 000 Kč

Dotykové displeje se staly standardem u mobilních telefonů, tabletů a pomalu se dostávají i do televizorů. Náš model je průkopníkem dotykových televizorů určených pro domácnosti, vysvětluje mluvčí společnosti LG Electronics CZ Martin Malý. Práce s dotykovým televizorem je velmi zábavná. Může sloužit pro surfování na internetu i pro obyčejné kreslení, je to zábavní a vzdělávací multicentrum, dodává.

Dotykový plazmový televizor LG PZ850

Funkci Pentouch uživatel zprovozní stisknutím jediného tlačítka na dálkovém ovladači. Pomocí speciálního pera pak mohou listovat stránkami na internetu, ale třeba i v souborech PowerPoint. Televizor může být současně ovládán dvěma pery, která mohou být dobíjena přímo z USB portu přijímače. Další aplikace umožňují kreslit na obrazovku televizoru prostřednictvím notebooku, ukládat obrázky jako soubory, případně je rovnou tisknout.

BRAND24

Ukázka použití obrazovky dotykové plazmové televize LG s funkcí Pentouch TV

Televizor používá speciální ochranu displeje proti poškrábání, panel je optimalizován pro maximálně ostrý obraz a optimální jas i při práci na krátkou vzdálenost. Míra ostrosti obrazu se přitom nastavuje automaticky, doplnil mluvčí LG Electronics CZ. Oproti dosud známým plazmovým televizorům s dotykovými obrazovkami je tento model výrazně štíhlejší.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).