Hlavní navigace

LG Electronics vbuduje do svých mobilních telefonů DAB tunery

18. 11. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
18. 11. 2010

Německá pobočka jihokorejského gigantu LG Electronics se rozhodla, že bude do svých mobilních telefonů umisťovat také obvody pro příjem digitálního rozhlasu DAB a DAB+. „Tento krok plánujeme na polovinu příštího roku,“ oznámil v bulletinu Meinungsbarometer Digitaler Rundfunk marketingový ředitel LG Mobile Communications Gunter Thiel.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: ČTÚ vypsal tendry na operátory krajských sítí pro digitální rozhlas

Ke stejnému kroku by mohla za pár let společnost přistoupit také v České republice, kde se však digitálně rozhlas prozatím nerozeběhl. Proběhlo však již několik experimentů. Český telekomunikační úřad (ČTÚ) nedávno vyhlásil tendr na provozovatele krajských digitálních sítí. Do tohoto tendru se prozatím přihlásila příbramská společnost Teleko, zvažuje ji i telekomunikační operátor Telefónica O2. Důvodem, proč LG umisťuje do mobilních telefonů tyto tunery, je možnost ušetřit jejím zákazníkům peníze za přenesená data, když by posluchači měly puštěné stanice přes internet.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).