Hlavní navigace

Letošní olympiáda pro Čechy i ve 3D? Je to pravděpodobné

21. 2. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 2. 2012

Letní olympijské hry, které se budou konat v Londýně, si budou moci pustit s největší pravděpodobností čeští diváci také ve třetím rozměru (3D). Bude však nutné, aby byli majiteli satelitního kompletu pro příjem HD programů a svou parabolu měli natočenou na pozici 28,2 stupně východně, konkrétně družici Astra 1N. BBC před několika dny oznámila, že ve 3D zprostředkuje vybrané přenosy.

K TÉMATU: Britské TV ukazují, jak se dělá televize – zdarma, v HD a na malou parabolu!

Vzhledem k tomu, že britský veřejnoprávní vysílatel včera na svém blogu informoval o tom, že kanály BBC přesune ze satelitu Astra 2D na družici Astra 1N, existuje téměř stoprocentní pravděpodobnost, že programy včetně BBC HD, kde přenosy ve 3D poběží, bude možné sledovat i v České republice. Opačná možnost by připadala do úvahy pouze tehdy, pokud by se BBC rozhodla učinit některé změny, jako jsou například úpravy parametrů, případně vyzařovacího diagramu. Nic takového však tamní vysílatel v plánu prozatím nemá.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Kanály BBC včetně BBC HD bude možné přijímat ze satelitu volně i v Česku

Ve 3D bude podle tiskové zprávy BBC vysílán zahajovací a závěrečný ceremoniál OH, běh mužů na 100 metrů a balíček toho nejlepšího na konci každého dne. BBC bude vůbec prvním veřejnoprávním vysílatelem, který se rozhodl olympiádu ve třetím rozměru nabídnout. Tento krok by ale v oblasti 3D neměl být zdaleka posledním. Jsme rádi, že budeme moci zachytit tuto událost ve třetím rozměru a poskytnout našimi divákům klíčové momenty olympiády z Londýna v novém způsobu pojetí, uvedla šéfka projektu BBC 3D Kim Shillinglaw.

Tipy C

Průvodce BBC letní olympiádou najdete zde: http://www.bbc­.co.uk/sport/0/o­lympics/2012/.

Server DigiZone.cz v pátek přinese první zkušenosti se satelitním příjmem britských stanic BBC v České republice na blogu Lukáše Poláka

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).