Hlavní navigace

Léto na TV Barrandov: Vinnetou, České milování, Saudek a premiérový Flashpoint

16. 6. 2011
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: 115393
Digitální plnoformátová televize Barrandov je první, kterou otevíráme sérii článků o letních programových schématech českých televizních stanic. Diváci Barrandova se mohou těšit na kompletní cyklus indiánek s legendárním Vinnetouem a jeho věrným přítelem Old Shatterhandem. První díl se na obrazovce objeví již koncem června. Ve dvojnásobné dávce jsou připraveny páteční české filmy, mezi kterými nebudou chybět například snímky Bílá paní, Záhada hlavolamu nebo Hledám důl holubí. Barrandov zreprízuje i vybrané díly Českého milování a talkshow Jana Saudka. Nabídne i jednu akviziční premiéru.

Gojko Mitiče po roce vystřídá Vinnetou

Pamatujete si ještě, co vysílala digitální plnoformátová televize Barrandov o prázdninách přesně před rokem? Byly to kultovní německé indiánky s Gojko Mitičem, které jsou vedle Vinnetoua nejznámějšími dobrodružnými filmy s touto tématikou. A právě druhý jmenovaný hrdina bude letošní hlavní postavou letní (okurkové) sezóny. Barrandov nasadí celkem šestnáct (!) kovbojek. Půjde konkrétně o snímky Old Firehand (28. června), Vinnetou (2. července), Poklad na stříbrném jezeře (7. července), Vinnetou – Rudý gentleman (9. července), Vinnetou a Old Shatterhand v údolí smrti (12. července), Old Shatterhand (16. července), Vinnetou a míšenka Apanači (19. července), Old Surehand (23. července), Petrolejový princ (26. července), Mezi supy (30. července), Vinnetou – Poslední výstřel (2. srpna), Poklad Aztéku (6. srpna), Pyramida boha slunce (9. srpna), Žut (13. srpna), Divokým Kurdistánem (16. srpna) a jako poslední V říši Stříbrného lva (20. srpna). Všechny filmy budou mít shodný vysílací čas – připraveny jsou na osmou hodinu večerní. Pro mladší generaci, které už možná postava Vinnetoua nic neříká, připomeňme, že vedle Old Shatterhanda jde o nejznámější literární postavu německého spisovatele Karla Maye. Francouzský herec Pierre Brice ztvárnil postavu Vinnetoua celkem v jedenácti filmech.

Rodáky nahradí o prázdninách české filmy

V pátek večer nabídne Barrandov dvojnásobnou dávku českých filmů. Třináctidílný socialistický seriál Rodáci, který natočil na motivy románu Jaroslava Matějky Rodáci a odrodilci režisér Jiří Adamec a patří k jeho slabým článkům bohaté filmařské kariéry, nahradí o prázdninách staré české filmy. Rodáci se budou vysílat do 8. července a týden poté, 15. července, už je připravena na 20. hodinu Škola hříšníků. 22. července uvidí diváci Bílou paní, 29. července Brontosaura, 5. srpna Malé letní blues, 12. srpna Záhadu hlavolamu, 19. srpna Hele, on letí a nabídku zakončí na konci prázdnin snímek Hledám dům holubí. Barrandov ho bude vysílat 26. srpna opět od 20 hodin. Druhý tuzemský film je připraven přibližně na 21:50. České snímky se ale nebudou vysílat pouze v pátek, ale také v sobotu, a to ve stejnou dobu jako den předtím. O jaké snímky půjde konkrétně, zatím Barrandov neprozradil.

Bílá paní - český film

O prázdninách se objeví na obrazovce TV Barrandov například snímek Bílá paní (Foto: archiv)

Nedělní prime time obsadí akvizice

Nejatraktivnější vysílací čas a pravděpodobně i den, nedělní večer od 20 hodin, vyhradí Barrandov o prázdninách akvizičním filmům. Půjde o více či méně úspěšné snímky, z nichž pravděpodobně tím nejzajímavějším, který se již na Barrandově objevil minimálně dvakrát, bude Vicky Cristina Barcelona. Ten diváci uvidí 7. srpna. Vypráví o dvou mladých Američankách, které odjíždějí na léto do španělského New Yorku. Jde konkrétně o Vicky v podání herečky Rebeccy Hall, která má před svatbou, a její hédonickou kamarádku Cristinu (Scarlett Johansson). Obě v Barceloně potkávají malíře v podání Javiera Bardema a pochopitelně se mezi nimi rozvine milostný románek, do kterého ještě zasáhne žárlivá ex-manželka, kterou ztvárnila Penelope Cruz. O tomto filmu z roku 2008 se nerozepisuji záměrně. V době, kdy ho Barrandov nabídl na své obrazovce poprvé, ještě vůbec nebyl na našem trhu dostupný na DVD nosičích. Na nich se začal prodávat až od dubna 2010. Jak se tento husarský kousek tehdy stanici povedl, zůstalo tajemstvím. Dále se mohou diváci těšit například na Vějíř lady Windermerové, Znovu provdanou, Brilantní plán nebo Myslete na Harryho.

Vicky Cristina Barcelona 500 - archiv H.C.E.

Film Vicky Cristina Barcelona byl jedním z nejlepších úlovků, který se kdy na obrazovce TV Barrandov objevil (Foto: Home Classic Entertainment)

Barrandov zopakuje České milování i Talkshow Jana Saudka

Obrazovka plnoformátové televize Barrandov zažije o prázdninách také návraty některých původních formátů. Půjde konkrétně o dokumentární cyklus České milování a Talkshow Jana Saudka. První z formátů je smutným příběhem. Je za ním totiž dnes již neaktivní produkční společnost Febio, za kterou stojí režisér a dokumentarista Fero Fenič. Firma ukončila svou činnost loni v druhé polovině roku. Už od května 2010 ale podle slov Feniče nemělo Febio pro koho vyrábět. České milování bylo poslední zakázkou pro televizi vůbec a ani jeho osud na obrazovce nebyl nijak slavný. Jeho závěrečné díly se dokonce vysílaly až o půlnoci. Tento čas v podstatě formát, který patřil na počátku k jednomu ze stěžejních na TV Barrandov, odsoudil k neúspěchu. Barrandov bude reprízovat České milování od neděle 3. července s časem vysílání od přibližně 21:50 hod. Jedním z úspěšných formátů na obrazovce digitálního plnoformátového kanálu byla také Talkshow Jana Saudka. Uznávaný, avšak kontroverzní fotograf si zval do studia hosty ze všech oblastí showbusinessu a ty pak zpovídal. V prázdninových reprízách se objeví mimo jiné Bára Basiková, Jan Hřebejk, Barbora Nesvadbová, Robert Rosenberg, 4TET, Vilma Cibulková, Jan Langmajer a mnozí další. Saudek se bude vysílat každé úterý od 28. června do 19. července. Barrandov mimo jiné také znovu zopakuje seriál Jake a Tlusťoch, který nabídne každý všední den přibližně ve 14:30.

BRAND24

TV Barrandov - Saudek

Charismatický Jan Saudek se opět vrátí na obrazovku TV Barrandov, v reprízách (Foto: Ivana Dvorská, DigiZone.cz)

Přece jen jedna premiéra: seriál Flashpoint

Na Barrandově se objeví o prázdninách také jedna premiéra. Nepůjde ale o původní tvorbu, nýbrž akvizici. Tou bude americký akční seriál Flashpoint, který si na Česko-Slovenské filmové databázi odnesl zatím od 452 uživatelů výsledné hodnocení 75 procent, což není vůbec špatný výsledek. Flashpoint bude opakován od první série. Barrandov nabídne 13 dílů v repríze a 31 epizod druhé série v české premiéře. Seriál má doposud natočené čtyři série, na mezinárodní filmové databázi IMDb jsou však díly řazené trochu jinak. První série má podle ní pouze devět epizod, druhá 22 a třetí prozatím také devět jako první. Znamenalo by to, že u nás jsou jednotlivé díly seřazeny do sérií jinak a Barrandov by musel odvysílat všechny. Podle amerického číslování to vypadá, že stanice tak v podstatě odvysílá všechny tři série, které se zatím v Kanadě vysílaly. Ve výsledku má mít totiž Flashpoint ve třetí sérii celkem 13 dílů. Matematika je pak jednoduchá – 13 (1. série) + 31 (2. série) = 44 dílů (české řazení), 9 (1. série) + 22 (2. série) + 13 (3. série) = 44 dílů (dle IMDb). Flashpoint slibuje pohled na profesní i osobní život členů elitní policejní jednotky SWAT. Přestávku si naopak dají formáty Prominenti, Politická střelnice a Co bude dnes k večeři. Poslední z pořadů se sice bude vysílat, ale pouze v reprízách.

Budete o prázdninách sledovat TV Barrandov?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).