Hlavní navigace

Léto na Primě: Synové a dcery Jakuba Skláře, Pohřešovaný a návrat Jiřího Krampola

20. 6. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Prima family v létě vsadí především na seriály. Z vysílání o prázdninách zcela zmizí Show Jana Krause, Partička, Vylomeniny i Polívka na víně, nevrátí se ani VIP Prostřeno!

Cesty domů nahradí romantika a Krampol

Velmi úsporně vypadá ve srovnání s loňským rokem letní schéma Primy family. Hlavní kanál skupiny Prima na něj postupně najíždí od tohoto týdne, kdy z pondělních a středečních večerů zmizel jeho vůbec nejúspěšnější pořad: seriál Cesty domů. Prima místo něj nenasadí žádnou silnou náhradu. Na pondělí od 20:15 plánuje sérii romantických filmů Rosamunde Pilcher a na středu ve stejný čas návrat původní zábavní soutěžní show Nikdo není dokonalý, kterou nedávno kvůli nízké sledovanosti definitivně stahovala z vysílání. Opory letního schématu soustředí na úterky a čtvrtky, které slibují zajímavý boj s hlavním kanálem Novy.

Ale pojďme si projít jednotlivé dny v týdnu pěkně popořádku. Pondělky Prima family zasvětí zmiňované Rosamunde Pilcher, která obsadí hlavní vysílací čas od 20:15 hod. Tento německý cyklus romantických filmů v minulosti Primě fungoval o pátečních večerech, v pondělí by měl být určitou záplatou pro věrné fanynky Cest domů. Po něm od 22:20 televize nasadí speciální prázdninová vydání Top Star magazínu a od 23:25 zahraniční, obvykle americký film. Z vysílání během léta zcela zmizí zábavné pořady Vylomeniny a Partička, Prima family je nebude ani reprízovat.

Letní prime time na Primě family
Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle
20:15 – seriál Rosamunde Pilcher 20:15 – seriál Synové a dcery Jakuba Skláře 20:15 – talk show Nikdo není dokonalý 20:15 – seriál Synové a dcery Jakuba Skláře 20:15 – seriál Místo činu 20:15 – zahraniční film 20:15 – starší zahraniční film
22:20 – Top Star magazín 21:35 – seriál Pohřešovaný 21:45 – starší český film/komedie 21:35 – seriál Pohřešovaný 22:20 – americký film 22:15 – zahraniční film 22:50 – český film
23:25 – americký film 22:30 – seriál Sběratelé kostí 23:35 – seriál Právo a pořádek XX 22:30 – seriál Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně 00:15 – zahraniční film

Nejsilněji Prima staví úterky a čtvrtky

Úterní večery vrátí Primu family o několik let zpět do doby, kdy jí šéfoval Martin Dvořák a vymetala archivy seriálů Československé televize. Od čtvrt na devět nabídne seriál Synové a dcery Jakuba Skláře, čímž se přiblíží silným pondělkům TV Barrandov s „komunistickým retro“ Třicet případů majora Zemana. Hned po pamětnickém seriálu od 21:35 bude následovat premiérový americký krimiseriál Pohřešovaný, který se natáčel v Praze a hrají v něm i čeští herci Karel Roden a Tereza Voříšková. Jde o hlavní premiérovou letní novinku Primy, která odstartuje příští úterý 25. června. Po ní televize nabídne od 22:30 seriál Sběratelé kostí.

Oproti jarnímu schématu z úterního večera na Primě family zmizí reprízy kuchařské show Ano, šéfe! i premiérová talk show Polívka na víně. Sběratelé kostí si ale ponechávají stejný vysílací čas jako před letní sezónou. Středeční večer bude začínat ve 20:15 zábavnou talk show Nikdo není dokonalý, která v programovém schématu Primy family v uplynulém roce putovala mezi úterky a čtvrtky, aby nakonec zcela zmizela z vysílání. Nyní nahradí Cesty domů a hned po Jiřím Krampolovi vsadí Prima na starší české filmy a komedie (od 21:45). Po nich bude stejně jako na jaře následovat od 23:35 seriál Právo a pořádek XX.

BRAND24

Mizí všechny premiérové zábavné pořady

Čtvrteční večer bude kopírovat úterky, začínat tedy bude ve 20:15 starším českým seriálem Synové a dcery Jakuba Skláře (půjde v úterý a ve čtvrtek přímo proti seriálové novince Novy Doktoři z Počátků, nasazené místo Ordinace v růžové zahradě 2, která má stejně jako primácké Cesty domů prázdinovou přestávku), po kterém bude od 21:35 následovat premiéra amerického krimiseriálu Pohřešovaný. Poté bude Prima family vysílat stejně jako o jarné sezóně seriál Rizzoli a Isles: Vraždy na pitevně, který bude začínat ve 22:30. Ze čtvrtečního schématu tak zmizí kuchařský formát Vařte jako šéf! a dokumenty Top Star.

Na páteční večery Prima family přichystala od 20:15 krimiseriál Místo činu (ve stejný den a čas ho vysílá už nyní), na který od 22:20 hod. naváže americký film. Z letního schématu zcela zmizela Show Jana Krause – tedy alespoň z pátku 5. července, což je ale státní svátek. Sobotní a nedělní večery na Primě family budou bez výjimky filmové. V sobotu půjde výhradně o zahraniční, především americké snímky, a to hned tři za sebou (od 20:15 a poté přibližně od 22:15 a 00:15). Nedělní večer bude začínat starším americkým filmem, na který od 22:50 naváže český film. 7. července půjde například o česko-slovenský snímek Vášnivý polibek z roku 1994.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).