Hlavní navigace

Leo TV startuje, podle místopředsedy RRTV protizákonně

4. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 7. 2008

Historicky první český erotický kanál s vysílací licencí od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), stanice Leo TV, zahájí dnes ve 22:00 hod. svoje vysílání. Televize se objeví v satelitní službě CS Link na kartách společnosti Gital a u vybraných kabelových a IPTV operátorů. Někteří přitom zvažují, že by Leo TV zařadili do základní programové nabídky.

Leo TV může vysílat pouze v čase od 22:00 do 06:00 hod., stejně jako programy Hustler TV, Spice nebo XXX-Xtreme, které ve formě převzatého vysílání nabízí hned několik tuzemských poskytovatelů placené televize. Podle místopředsedy RRTV Jiřího Šenkýře ale ani toto omezení neodpovídá výkladu vysílacího zákona a vysílání erotických kanálů v České republice je podle něj nezákonné.

BRAND24

Zákon u nás zakazuje vysílání takových programů po celých 24 hodin denně. Podle mne by neměly vysílat ani v nočních hodinách, řekl Šenkýř serveru DigiZone.cz. Evropská unie ve směrnici o audiovizuálních službách dovoluje vysílat erotické kanály po celý den, ale pouze v případě, že provozovatel nebo poskytovatel takových programů zajistí jejich kódování tak, aby se k nim nedostaly děti nebo mladiství.

Podobným způsobem chce EU regulovat i erotické kanály, které vysílají prostřednictvím Internetu. Těch se dosud žádná regulace netýkala.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).