Hlavní navigace

Lenovo nabídne domácí cloudové úložiště

13. 1. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Lenovo
Na CES 2014 se objevilo osobní cloudové úložiště Beacon, domácí počítač s Androidem N308 a mj. i tabletový počítač Lenovo Horizon 2.

Pro naše účely je nejzajímavější Beacon, který má představovat centrum digitální zábavy a datový rozcestník přístupný odkudkoliv. Jde o první osobní cloudové úložiště Lenovo a umožňuje snadno ukládat a také sdílet libovolný multimediální obsah, a to prostřednictvím počítače nebo mobilního zařízení typu telefon či tablet. A umí to pochopitelně jak na přímo, tak na dálku. 

Lenovo se při jeho vývoji zaměřilo především na ovládání o kterém říká, že „je jednodušší než u zařízení typu NAS server“. Soubory tak můžete nahrávat buď bezdrátově, anebo pomocí vestavěného USB, a to stisknutím jediného tlačítka. K dispozici je i funkce automatického nahrání snímku z fotoaparátu nebo chytrého telefonu přes Wi-Fi nebo 3G. Díky zdarma dostupné aplikaci pro Android můžete dokonce změnit váš chytrý telefon na dálkový ovladač, kterým pak Beacon napojený na televizor pomocí HDMI kabelu, řídíte. 

BRAND24


Autor: Lenovo

Soubory jsou zabezpečeny přístupovými právy a umístěny přímo uvnitř Beaconu (kapacita až 6 TB), který tedy máte u vás doma a tudíž není třeba za ukládání dat platit. K dálkovému přenosu souborů pak dochází přímo z něj (zabudován je dvoujádrový procesor Intel Atom), a to buď přes Wi-Fi, Ethernet či 3G. Je zřejmé, že se v tomto okamžiku rychlost odvíjí od vaší internetové sítě. 

Lenovo Beacon bude ke koupi nejdříve ve druhém čtvrtletí 2014, cena zatím nebyla stanovena.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).