Hlavní navigace

„Kuchař“ Hruška na Nově skončil, rubrika Levně a chutně pokračuje

28. 2. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ FOTO – Hruškova kariéra kuchaře vyvrcholila koncem loňského roku vydáním kuchařky Vaříme s Láďou Hruškou. Té se do začátku prosince prodalo tři sta tisíc kusů.

Zuřivý reportér a pozdější kulinářský experimentátor Ladislav Hruška, který se proslavil především svým mottem „levně a chutně“, už nebude tváří televize Nova. Hruška se s Novou profesně rozešel. Informaci přinesl deník Blesk, oficiálně už ji potvrdila i sama mediální skupina. Můžu potvrdit, že Láďa Hruška požádal o ukončení pracovního poměru s televizí Nova, do budoucna mu přejeme hodně úspěchů. Těšíme se na další recepty od diváků, kteří si oblíbili naši rubriku Levně a chutně, a mohu je ujistit, že o ni nepřijdou, uvedla v oficiálním stanovisku mluvčí Anna Suchá, které obdržel i server DigiZone.cz.

ROZHOVOR: Láďa Hruška: S Babicou se respektujeme, na Pohlreicha nemám. Nejsem kuchař

Hruška patřil mezi nejpopulárnější tváře Novy. Do ní přešel koncem dubna 2012 z Primy jako klasický reportér, později ale začal hodnotit kvalitu potravin v nákupních řetězcích a odtud zbýval už jen krůček k tomu, aby se sám do vaření také pustil. V rámci kuchařských experimentů přicházel nejen s vlastními recepty, ale řadu tipů mu posílali i diváci TV Nova. Recepty hledal Hruška také na internetu. Vrcholem jeho „kuchařské kariéry“ byla kuchařka Vaříme s Láďou Hruškou, které se do začátku prosince loňského roku prodalo 300 tisíc kusů. Tím se stala publikace jedním z nejúspěšnějších titulů českých knihkupectví vůbec.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Kuchařka Ládi Hrušky dosáhla dalšího milníku, v prodejnosti se vyrovnala Potterovi

Řada lidí Hrušku kvůli jeho aktivitě na Nově kritizovala a vyčítala mu, že vařit neumí. Rád přijímám kritické názory a možná ještě radši o nich diskutuji, takže když na mě někdo zakřičí, nemám problém se s ním pobavit o tom, co mu vadí, řekl v prosincovém rozhovoru sám Hruška, který si byl dobře vědom i toho, že kuchařských kvalit Zdeňka Pohlreicha nedosáhne. Já na něj nějak hlasitě reagovat nehodlám, protože si pana Pohlreicha vážím, a on asi moc dobře chápe, že nejsem žádný jeho konkurent, takže tím to končí. Rozhodně mu touto cestou nebudu nic vzkazovat. Přijde mi to zbytečné. Nemám potřebu si s ním vyměňovat názory a konkurovat, protože se s ním nemám co poměřovat. V dovednostech vůbec ne, já mu nesahám ani po kotníky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).