Hlavní navigace

Kraus kritizoval v Uvolněte se, prosím opět radní ČT

23. 10. 2009
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
23. 10. 2009

Hned v úvodu své talkshow Uvolněte se, prosím se moderátor Jan Kraus opřel opět do Rady České televize. Po příchodu Kraus řekl, že se nikdy nesnažil udělat nic, čím by poškodil zpěvačku Martu Kubišovou, která se díky minulému dílu jeho pořadu stala předmětem sporu mezi Krausem a Radou České televize. Já si vážím obou dam (Heleny Vondráčkové i Marty Kubišové, pozn. red.) a jejich problém a rozpor považuju za velice intimní a osobní věc, uvedl Kraus.

VIDEO: Poslední vydání talkshow Uvolněte se, prosím kde se Kraus opět opřel do Rady ČT

Moderátor se zaměřil na radního Josefa Pavlatu, který požadoval i pro Uvolněte se, prosím jako pro pořad České televize objektivitu a vyváženost. To platí samozřejmě pro pořady politické. Pokud by pro zábavu měla platit pravidla vyváženosti a objektivy, tak je po zábavě, přátelé. Nebo to bude zábava, jako bývala kritikou, ale ne očerňovat. Bavit jistě, ale ne podvracet. To už tu bylo a při blížícím se výročí dvaceti let demokracie mě takový názor pana radního přinejmenším překvapuje, konstatoval moderátor a bavič.

Kraus upozornil také na to, že Pavlata byl do pořadu pozván, aby dle jeho slov byl problém demokraticky probrán, ale pozvání odmítl. Buď proto, že je demokrat nebo proto, že je tak odvážný, uvedl na jeho adresu Kraus. Tématem jeho pravidelného monitoringu se tentokrát staly výroky členů Rady ČT na jeho adresu. I Kraus ale na začátek přiznal, že přestřelil, a to když ve svém pořadu na Frekvenci 1 nazval dva z jejich členů pitomci, a následně se omluvil. Tato část se však nakonec stala také popichovačnou, když konstatoval, že pitomci nepatří do diskuse o médiích.

Co se týkalo jednotlivých výroků, zvláště upozornil na ten radního Jana Prokeše. Sledujte, prosím, pozorně. Tvrdil, že se Kraus proměňuje v arbitra, který určuje, kdo je dobrý a kdo špatný, navíc podpásově. Nemáme možnost se bránit, uvedl Kraus Prokešova slova a dodal, že v rozhovoru s Helenou Vondráčkovou mlčel, protože si netroufl tvrdit, kdo je dobrý a kdo špatný, ale na druhou stranu se snaží v rámci křesťanské civilizace pátrat po tom, co je dobré a co špatné a snaží se to nahlas říkat.

BRAND24

Jan Kraus pak zejména Prokešovi vrátil slova o možné změně či koncepci pořadu. Je to možná předzvěstí, že v lednu v pátek v půl desáté by se mohl objevit zcela nový svěží a vynikající pořad Radní, prosím, zaútočil na členy Rady ČT nevybíravým způsobem Jan Kraus, za což od publika sklidil mohutný potlesk včetně pozitivního zvolání. Jeden z výroků věnoval i radní Daně Makrlíkové, která je zároveň mluvčí ČTÚ. Uvedl, že kdyby nechtěl ve veřejnoprávní televizi pracovat, tak v ní nepracuje a za čmeláky považuje pouze některé z radních. Jiných, jako je např. Milan Uhde, si velmi váží.

SPOR RADNÍCH S JANEM KRAUSEM OD ZAČÁTKU:
Jan Kraus: Členové Rady ČT nejsou gramotní
Radní ČT vrátili Krausovi výrok o negramotnosti
Má Jan Kraus pud sebezáchovy?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).