Hlavní navigace

Koordinátor Duspiva převzal cenu za neutrální informační kampaň

21. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
21. 1. 2010

Satelitní operátor SES Astra dnes ocenil národního koordinátora Zdeňka Duspivu za to, jakým způsobem je vedena státní informační kampaň k přechodu na digitální vysílání. Podle slov ředitele Astra Central and Eastern Europe Martina Kubackeho si Duspiva zasloužil cenu za neutrální informační kampaň. Národní koordinátor převzal z jeho rukou velký satelitní snímek hlavního města.

BRAND24

Výkonný ředitel satelitní platformy Skylink Jaromír Glisník již dříve několikrát vyjádřil nespokojenost s tím, že současná informační kampaň bohužel příliš nedává prostor DVB-S. Dnes si však na tiskové konferenci SES Astra pochválil způsob, jakým digitalizace probíhá. Digitalizace pokračuje podle plánu a neskončila debaklem, konstatoval Glisník. Reagoval tak na vyjádření jednoho z přítomných, který snesl kritiku právě na hlavu národního koordinátora. Rozhodně je z čeho vybírat a stát by se měl postarat o lidi při přechodu, dodal šéf Skylinku.

Národní koordinátor Zdeněk Duspiva (vlevo) se satelitním snímkem Prahy, který mu předal operátor SES Astra za neutrální informační kampaň. (Foto: Ivana Dvorská, DigiZone.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).