Hlavní navigace

Klienti Skylinku budou potřebovat pro sledování CS Filmu a dalších stanic HD box

30. 7. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Změna se netýká dokumentárního kanálu KinoSvět, který je již na družici Astra 3B v normě DVB-S2 šířen. Program je dostupný volně také v regionálních sítích 4 a 7.

Československá filmová společnost, která je provozovatelem kanálů CS Film, CS mini a Horor film TV, se dohodla s provozovatelem satelitní služby Skylink, lucemburskou skupinou M7 Group, na překlopení jejích kanálů z normy DVB-S do standardu DVB-S2. Pro klienty operátora to tedy bude znamenat jediné, na novém kmitočtu je nutné pro naladění těchto stanic a jejich sledování box pro příjem kanálů s vysokým rozlišením (HDTV). Informoval o tom mluvčí Československé filmové společnosti František Malina.

BRAND24

Z ARCHIVU: KinoSvět začne vysílat od zítřka v satelitní službě Skylink po celý den

CS film TV a spolu s ní i CS mini TV a Horor film TV mění parametry distribučního satelitu na platformě Skylink. Nově vysílají v MPEG 4 na satelitu Astra 3B (23,5°E), freq. 11,797 GHz, pol. H, SR 29500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK. Souběžná distribuce ve starých (MPEG-2) i v nových parametrech ( MPEG-4 ) bude ukončena počátkem srpna 2015, uvedl v tiskové zprávě Malina. Skutečnost se dotkne nejen zákazníků Skylinku, ale i operátorů kabelových společností. Ti si mohou „nabrat“ tyto kanály i v některém ze dvou distribučních uzlů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).