Hlavní navigace

Kanál Film+ ve 3D? Zatím to nebude tak horké

20. 10. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
20. 10. 2010

Společnost IKO Kabel, která je v České republice a na Slovensku provozovatelem kanálů Film+, DoQ a Fishing and Hunting, připravuje vysílání ve třetím rozměru (3D), nebude to však dříve než v průběhu příštího roku. Serveru DigiZone.cz to řekla šéfka českého zastoupení společnosti Erika Luzsicza. 3D patří mezi jednu z priorit roku 2011, uvedla Luzsicza.

ČTĚTE TAKÉ: Kanál společnosti SAT Plus s 3D obsahem expandoval na Slovensko

Brzkému nasazení 3D formátu podle ní brání prozatím nedostatek titulů ve videotéce. Podobný problém byl doposud také u HD rozlišení. I to společnost podle dřívějšího vyjádření plánuje u jednoho ze svých kanálů. Luzsicza nechtěla prozradit, který z programů ve 3D formátu společnost nabídne. Jako žhavý kandidát se však přímo nabízí kanál Film+. Firma chce však nabídnout ve 3D i další stanici. Ve svém portfoliu máme deset stanic, ve 3D by měly vysílat dvě z nich, konstatovala šéfka české pobočky společnosti.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Nova opět promluvila o vysílání ve 3D, poprvé před diváky

Právě rok 2011 by mohl být pro třetí rozměr velice příznivý a televizní diváci by se konečně mohli dočkat lokalizovaného obsahu. Plány se 3D mají mimo jiné například stanice společnosti Central European Media Enterprises (CME), tedy Nova a Markíza. Ty o nich promluvily oficiálně před diváky poprvé v talentové show Talentmania, mezi odbornou veřejností se však o nich ví již několik měsíců. Vysílání ve 3D už provozuje například kanál HD+, který je dostupný v české a slovenské kabelovce od UPC, nebo speciální stanice fungující v rámci IPTV operátora Netbox.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).