Hlavní navigace

Kanál ESPN America koupil práva NFL pro další čtyři roky

15. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 9. 2009

Sportovní kanál ESPN America, který nabízejí v České republice také někteří kabeloví a IPTV operátoři, koupil vysílací práva pro vysílání National Football League (NFL) na další čtyři roky. Tento obchod se vztahuje na řadu zemí včetně té naší, dále např. i na sousední Slovensko. NFL je největší profesionální ligou amerického fotbalu, a protože se těší velké popularitě v USA, diváci ho odměňují také patřičnou sledovaností.

Smlouva mezi ESPN a NFL platí celkem pro 41 zemí. Celkem půjde asi o sto přenosů za rok včetně těch předsezónových, zápasů play-off a pochopitelně se počítá i s tzv. Super Bowlem. Týdně by mělo být odvysíláno 4 – 6 zápasů. K této fotbalové lize bude patřit také pořad Monday Night Football, který bude s předními sportovními redaktory a analytiky rozebírat jednotlivé zápasy. Kontrakt obsahuje také NFL Draft a sportovní magazíny. Kanál u nás vysílá v originálním znění bez českého komentáře.

Zdroj: Wirtualnemedia.pl

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).