Hlavní navigace

Kanál Da Vinci chce vysílat také v Německu, Polsku a na Slovensku

7. 8. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 8. 2007

Společnost MaxiFilm & TV s.r.o., za kterou stojí Borek Severa, spolumajitel práv pro pokračování seriálu Nemocnice na kraji města, chce provozovat satelitní vzdělávací Kanál Da Vinci nejen v České republice, ale také v Polsku, Německu a dalších zemích střední a východní Evropy. Upozorňuje na to server Satkurier.pl.

Firma už požádala o vydání licence v České republice, podle webu ale požádala o povolení k satelitnímu vysílání také u berlínské vysílací rady. Žádost podaná v České republice se netýká pouze vysílání v tuzemsku, ale také pro Polsko a Slovensko. V Polsku by se měla na provozu stanice podílet finanční skupina ITI, která vlastní skupinu televizních kanálů TVN.

BRAND24

Kanál Da Vinci se chce zaměřit na děti a mládež. Vysílání v několika jazycích bude orientované na fyziku, chemii, matematiku, dějepis a zeměpis. Pro Německo chce stanice vysílat ze satelitu Astra, 19,2 stupně východně, pro ostatní země včetně České republiky z družice Thor 3, 0,8 stupně západně. V Polsku se má stanice objevit v nabídce satelitní platformy „n“.

Stejný projekt jako Kanál Da Vinci dlouhodobě připravuje veřejnoprávní Česká televize. Pokud by nedošlo ke zdržení digitalizace a Český telekomunikační úřad (ČTÚ) nestanovil pro veřejnoprávní multiplex technické parametry, které v něm umožní provozovat jen čtyři televizní programy, dětský a vzdělávací kanál ČT 5 by zahájil vysílání právě v letošním roce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).