Hlavní navigace

Kabelovkám se nelíbí satelitní šíření Novy a Primy na Slovensku

24. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
24. 3. 2011

Zatímco kabelové společnosti mají problém s tím, pokud do svých nabídek na Slovensku zařadí tuzemské stanice Nova a Prima, satelitním operátorům tato skutečnost prochází u regulátora RVR, obdoby české RRTV, naprosto bez problémů, i když na to byly jak platformy CS Link tak i Skylink formálně upozorněny. A právě firmy, které podnikají v prvním oboru, chtějí tuto skutečnost změnit.

ČTĚTE TAKÉ: Towercom získal povolení pro další slovenské DVB-T vysílače

Podle serveru Mediálne.sk využily satelitní operátoři toho, že neprovozují na Slovensku oficiálně retransmisi, ale přístup ke stanicím poskytuje zahraniční partner, na kterého ovšem RVR jako regulátor tamních médií nemůže. Současná legislativa, kterou pokládáme za výsledek dlouhodobého lobbingu různých zájmových skupin, umožňuje některým poskytovatelům to, co jiným zakazuje a dochází tak k pokřivení trhu a konkurenčního prostředí, postěžoval si marketingový manažer Marek Michalík, který zastupuje operátora Satro.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Skylink zavedl opatření proti pirátům. Nechce, aby sdíleli karty

Mediálne.sk také informuje o tom, jak si satelitní služba Skylink na Slovensku, tedy telekomunikační operátor Towercom, poradila právě z distribucí populárních českých stanic. Operátor prezentoval radě novou smlouvu, podle které zajišťuje Towercom pouze technický přístup ke slovenským stanicím a retransmisi zajišťuje jeho protějšek, společnost TradeTec z Ostravy, která je zástupcem této satelitní služby v České republice. Podobnou výhodu tak má i platforma CS Link, jejímž provozovatelem je lucemburská společnost M7 Group.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).