Hlavní navigace

Kabelová televize UPC posiluje roli regionů ve své nabídce

22. 4. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V Praze se nově v programovém rastru objevily stanice Zak TV a Východočeská televize V1. Operátor zde pro budoucí využití připravil i zatím neužité pozice „rezerva region“.

Společnost UPC Česká republika zpřístupnila vybrané regionální televize ve své nabídce i v oblastech, kde tyto programy nejsou dostupné, respektive, kde není jejich působnost. Redakci DigiZone.cz na tuto skutečnost v diskusním fóru upozornili jeho čtenáři. Zákazníci UPC tak mají v současné době nově k dispozici vysílání dalších třech regionálních kanálů. Jde konkrétně o TV Metropol, Zak TV a Východočeskou televizi V1. V Praze už samozřejmě první stanice byla klientům dostupná, podobně jako druhý program na západě republiky a třetí na východě. Zařazení zmíněných stanic si ověřila i naše redakce.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Nova hledá dodatečné příjmy, platby za HD kanály se ale kabelovkám a satelitářům nelíbí

Z odezvy našich čtenářů vyplývá, že k aktualizaci v nabídce kabelové televize docházelo v průběhu minulého týdne. Například podle diskusního fóra UPC Zone se tyto programy objevily na Plzeňsku už 15. dubna, jeden z našich pražských čtenářů tento krok zaznamenal o uplynulém víkendu. V nabídce UPC už jsou v tuto chvíli šířeny také stanice regionalnitelelevize.cz a BTV. Pro budoucí využití jsou zde připraveny dvě pozice „rezerva region“. Ty by do budoucna mohly obsadit teoreticky například Jihočeská televize a ostravská TV Polar. K dispozici je i stručný elektronický programový průvodce (EPG).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).