Hlavní navigace

Joj nechce budoucnost Senzi TV, o níž se zajímal magnát Jaromír Soukup, komentovat

11. 8. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

„Od spuštění stanice jsme registrovali zájem od několika subjektů, ale náš podíl jsme nikomu neprodali,“ řekla serveru DigiZone.cz mluvčí mediální skupiny Joj Lucia Kulihová.

Slovenská televize Joj, do jejíhož portfolia patří i hudební stanice Senzi, nechce komentovat, jakým způsobem do budoucna naloží s tímto programem. Serveru DigiZone.cz to sdělila mluvčí mediální skupiny Lucia Kulihová. O projekt se v nedávné době zajímal podle informací naší redakce i podnikatel Jaromír Soukup, který v současné době vlastní mimo jiné i plnoformátovou televizi Barrandov. Tuto zprávu nedávno přinesl také web MediaGuru.cz. Podle informací DigiZone.cz si ale TV Joj řekla o stanici Senzi částku, kterou Soukup nebyl ochoten zaplatit. Na rozjezd samotné televize mělo padnout okolo jednoho milionu eur.

K TÉMATU: Spolumajitelem slovenské Senzi by se měl stát vlastník televize Barrandov

Joj Media House se snažila mezi případnými zájemci poptávat, zdali by Senzi TV koupili, není ale jasné, zdali ji nakonec chce mediální skupina stále prodat. K vašim otázkám se nebudeme vyjadřovat, uvedla pro DigiZone.cz Kulihová, která taktéž nechce komentovat, jaká byla skutečná dosavadní finanční náročnost projektu, jenž rozjížděl minulý generální ředitel TV Joj František Borovský ve spolupráci se slovenským produkčním a režisérem Peterem Núnézem. Ten stál v minulosti za vícero úspěšnými projekty tamních televizí. Za jakou finanční částku byla televize Joj ochotná Senzi TV prodat, nechtěla její mluvčí sdělit.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: MediaGuru.cz: Vlastník Barrandova jedná s majitelem FilmBoxů o dalších stanicích

Mediální magnát Jaromír Soukup, který kromě TV Barrandov vlastní také úspěšnou agenturu Médea a vydavatelství Empresa Media, plánuje rozjet dvě nové televizní stanice. Jeho stávající portfolio televizních programů by se tak rozšířilo z jednoho na tři. Soukup chce jít do tohoto obchodu s filmovou a distribuční společností SPI International, jež na našem trhu provozuje stanice Filmbox a řadu dalších kabelových programů. SPI International by dodala obsah, Empesa by se postarala prostřednictvím některého ze zemských operátorů o distribuci. Informace, že se již Soukup předběžně dohodl na šíření s Českými Radiokomunikacemi, se serveru DigiZone.cz nepodařila ověřit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).