Hlavní navigace

Joj má problém. Odvysílala pohádku Dumbo v češtině

24. 11. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
24. 11. 2011

Slovenská komerční televize Joj se dostala do rozporu se zákonem, když odvysílala 23. července letošního roku animovanou Disneyho pohádku Dumbo místo ve slovenštině v českém znění. Joj na tuto skutečnost upozornila Rada pro vysílání a retransmisi (RVR), tamní obdoba Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Novináře o tom informoval Ľuboš Kukliš, ředitel Kanceláře RVR.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Slovenský regulátor médií RVR nebude řešit pozdní začátky pořadů

RVR udělila sankci – upozornění – na porušení zákona společnosti MAC TV s.r.o. (vlastník licence televize Joj, pozn. red.) za porušení § 16 odst. 3 písm. e) ZVR (používání státního jazyka), v souvislosti s odvysíláním pořadu Dumbo dne 23.7.2011 v cca. 10:33 hod, který byl odvysílán s českým dabingem, čímž vysílatel porušil povinnost odvysílat program určený nezletilým do 12 let s dabingem ve slovenském jazyce, uvedla RVR v zápise. Slovenské televize jsou bohužel nuceny v souladu se zákonem vysílat pořady pro děti se slovenským dabingem, české stanice nikoliv.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).