Hlavní navigace

Jiří Závozda odchází z Primy, publicistiku povede Pavel Zuna

1. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 7. 2008

televize Prima odchází poslední člen někdejšího managementu generálního ředitele Martina Dvořáka, šéfredaktor publicistiky Jiří Závozda. Funkci od něj k 1. srpnu převezme šéfredaktor zpravodajství Pavel Zuna, který povede zároveň obě redakce. Jedná se však pouze o papírovou změnu, protože redakce publicistiky od svého vzniku v září loňského roku nezajišťovala pro Primu výrobu žádných pořadů.

Některé projekty jsme připravovali, některé byly připraveny k vysílání, ale na obrazovku se nedostaly, řekl Závozda serveru DigiZone.cz. Samostatná redakce publicistiky televize Prima vznikla k 1. září loňského roku poté, co tehdejší výkonný ředitel Primy Petr Chajda přivedl na post šéfredaktora zpravodajství Pavla Zunu. Závozda, který šéfoval zpravodajství Primy od roku 2000, se tehdy musel přesunout na jinou pozici. Nově zřízená redakce publicistiky tak byla fakticky jenom administrativní položkou v rámci zpravodajství.

BRAND24

Podobně jako Závozda skončil i někdejší programový ředitel Primy Miloš Zahradník, kterého bývalé vedení Primy odsunulo na nově zřízenou funkci ředitele pro programovou strategii. Společně se Závozdou pak Zahradník prakticky neměl v Primě co na práci a nejužší vedení televize je nezvalo ani na své porady. Zahradník Primu opustil ke konci letošního ledna a v květnu nastoupil do televize Nova do nově vytvořeného oddělení nákupu tuzemských programů.

Závozda zatím nemá o svém dalším pracovním angažmá představu. Prima s ním chtěla ukončit pracovní poměr již k 30. červnu, nakonec se ale vzájemně dohodli na posunutí termínu do 31. července.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).