Hlavní navigace

Jihomoravský vysílač Kojál bude mít ve čtvrtek výluku, nepůjdou multiplexy 1, 2 a 3

5. 6. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Plánovaná odstávka vysílače začne v 6:00 hod. ráno a potrvá až do 15:00 hod. Od deváté dopoledne se na Kojálu odlmčí všechny rozhlasové stanice.

Devítihodinovou výluku hlavního jihomoravského vysílače Kojál naplánovaly na čtvrtek České Radiokomunikace. Od šesté hodiny ráno nebude možné z tohoto vysílače naladit televizní multiplexy 1, 2 a 3, od deváté dopoledne pak veškeré rozhlasové stanice. Výluka potrvá až do 15:00 hod., informoval mediální zástupce operátora Kamil Chalupa. Bez signálu zůstane i řada dokrývačů DVB-T, které využívají primární signál z Kojálu.

K TÉMATU: Diváci na jižní a střední Moravě jsou bez signálu DVB-T, vysílač Kojál má výluku

BRAND24

“Z vysílače Kojál nebude aktuálně vysílat veřejnoprávní multiplex 1 České televize, multiplex 2 s programy televizí Nova, Prima a Barrandov a multiplex 3 s programy Prima love, Prima Zoom, Óčko, Šlágr TV, Active TV, TiP TV a Óčko Gold,” upřesnil Chalupa. “Dojde i k přerušení rozhlasového vysílání, a to v době od 9.00 do 15.00 hodin. Toto se dotkne stanic ČRo Radiožurnál na frekvenci 95,1MHz, ČRo Dvojka na frekvenci 102 MHz, ČRo Brno na frekvenci 106,5 MHz, Frekvence 1 na frekvenci 104,5 MHz a Rádio Impuls na frekvenci 87,6 MHz,” dodal.

Během výluky pracovníci Českých Radiokomunikací provedou pravidelnou kontrolu vysílače, anténních systémů, údržbu energetiky a vysílacích technologií. Přerušení vysílání se dotkne jen těch diváků, kteří využívají pro příjem televizního a rozhlasového vysílání signál právě z Kojálu. Další silné jihomoravské vysílače, brněnské Hády a Barvičova, a pálavský Děvín, svůj provoz nepřeruší.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).