Hlavní navigace

Jihočeský vysílač Kleť má výluku televizního signálu, rozhlasu se tentokrát netýká

12. 8. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Při plánované výluce bude provedena pravidelná kontrola vysílače, anténních systémů, údržba energetiky a vysílací techniky.

Údržbovou přestávku na jihočeském vysílači Kleť, jehož pokrytí nepatří vůbec k zanedbatelným, naplánovaly na dnešní den České Radiokomunikace. Výluka televizního vysílání potrvá od 6.00 do 15.00 hodin. Z vysílače Kleť nebude aktuálně vysílat veřejnoprávní multiplex 1 České televize, multiplex 2 s programy televizí Nova, Prima a Barrandov, multiplex 3 s programy Prima love, Prima Zoom, Óčko, Óčko Gold, Šlágr TV, Kino Barrandov, Barrandov Plus, Déčko a Jihočeská televize.

ČTĚTE TAKÉ: VKV kmitočty Rádia Orlík opět ožijí, jeho frekvence získala Dechovka

Tipy C

Konkurenční multiplexy zachytitelné v této oblasti budou nadále vysílat beze změny. Diváci se ale musí připravit na to, že se odmlčí na několik hodin i Regionální síť 8 s kanály TV Noe, Sport 5, TV Osem, Mňam TV a Óčko Expres. Na vysílači Kleť tentokrát nedojde k přerušení rozhlasového vysílání. Stanice ČRo Radiožurnál na frekvenci 91,1 MHz, Frekvence 1 na frekvenci 94,1 MHz, Rádio Impuls na frekvenci 102,9 MHz a ČRo České Budějovice na frekvenci 106,4 MHz bude možné nadále ladit beze změny.

Pro Jihočechy je taktéž důležitá informace, že v čase od 8.00 do 18.00 se odmlčí táborský vysílač Čelkovice, který šíří signál multiplexu 1 na kanálu 53 a multiplexu 2 na kanálu 41.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).