Hlavní navigace

Jak vypadá slibovaná virtuální realita od Eurosportu?

10. 5. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO – V tiskové zprávě o vysílacích právech na olympijské hry v letech 2018 a 2020 zazněla informace, že Eurosport bude jejich záznam vysílat i prostřednictvím virtuální reality.

V tiskové zprávě, kterou rozeslal majitel vysílacích práv k zimní olympiádě v roce 2018 a letním olympijským hrám v roce 2020, společnost Discovery Communications, se doslova píše, že Eurosport má rovněž právo nabízet kompletní vysílání z olympijských her exkluzivně na placeném kanálu, na svých digitálních, internetových a mobilních platformách včetně přehrávače Eurosport Player a inovativních řešení pro virtuální realitu. Jak ale pro server DigiZone uvedl Petr Nejedlý z české redakce Eurosport, místní zastoupení Eurosportu zatím žádné podrobnosti v tomto směru nezná. Navíc zimní Olympijské hry v jihokorejském Pchjongčchangu budou až za dva roky, dodává Nejedlý.

Už koncem loňského roku se Eurosport domluvil s legendárním lyžařem Bodem Millerem, který do virtuální reality převedl sjezd v americkém Beaver Creeku. Na přípravě se podílel i VR team společnosti Discovery.

BRAND24

První 360stupňové video z produkce Eurosportu a Discovery natočily kamery připevněné na Millerových hůlkách, každá nesla dvě kamery s 220stupňovým rybím okem. Na projektu spolupracovala i americká lyžařská a snowboardingová asociace a mezinárodní lyžařská asociace. Za prvních 48 hodin dosáhlo 360stupňové video na Facebooku více než 350 tisíc zhlédnutí a bylo více než sedmitisíckrát sdíleno.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).