Hlavní navigace

Jak si poradily komerční televize s digitalizací? Každá po svém

15. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
15. 12. 2008

Plnoformátovou Novu i zpravodajskou televizi Z1 včera spojilo alespoň na chvíli jediné téma – digitalizace. Obě totiž informovaly ve svém zpravodajství o tom, jak se rozšiřuje DVB-T, a to ať už nabídka, tak i pokrytí. Zatímco Nova náležitě zviditelnila v Televizních novinách vstup svého kanálu Nova Cinema do multiplexu 2 Českých Radiokomunikací, Z1 informovala o zvýšení penetrace signálu sítě 3, a to především na Ústecku a Plzeňsku.

BRAND24

Česká komerční jednička samozřejmě ve svém příspěvku nešetřila chválou. Příspěvek začínal u tradiční „novácké“ rodiny, která se sešla u televizní obrazovky, aby sledovala svůj oblíbený seriál. Reportér Pavel Šuba nezapomněl její členy vyzkoušet, zdali mají naladěnou Novu Cinemu, měli. V reportáži pak promluvil ještě technický ředitel Ivo Ferkl a mluvčí televize Michaela Fričová. Problematiku digitalizace na Z1 osvětlil šéf jejího zpravodajství Hanuš Hanslík.

PŘÍSPĚVKY O DIGITALIZACI:
Archiv Televizních novin ze 14.12.2008 (začátek v čase 13:10)
Souhrnný příspěvek o digitalizaci na zpravodajské televizi Z1
Rozhovor o změnách se šéfem zpravodajství Z1 Hanušem Hanslíkem

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).