Hlavní navigace

Jak Britové naloží s uvolněnými kmitočty? O DVB-H je zájem nejmenší

5. 12. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
5. 12. 2007

Obyvatelé Spojeného království mají jasno, jak nejlépe naložit s kmitočty uvolněnými přechodem na zemské digitální televizní vysílání (DVB-T). Britové chtějí další programy v DVB-T, a to ve standardním rozlišení. Nejmenší zájem naopak projevili o televizní vysílání pro mobilní zařízení (DVB-H). Vyplývá to z průzkumu, který provedl britský regulátor Ofcom a o kterém píše server DigiTAG.org.

BRAND24

Ofcom provedl jak kvantitativní, tak kvalitativní šetření. Lidé se v něm měli rozhodnout, kterou ze šesti služeb by v digitalizací uvolněném kmitočtovém spektru viděli nejraději. Kromě DVB-T programů ve standardním rozlišení a DVB-H měli na výběr také místní televizní vysílání v DVB-T, programy ve vysokém rozlišení (HD) v DVB-T, vylepšení mobilní sítě pro rychlý internet nebo více prostoru pro domácí bezdrátové sítě.

V kvantitativním průzkumu vedeném metodou přímého dotazování odpovídalo 1999 respondentů, kvalitativní výzkum se skládal z pěti workshopů. Účastníci těchto setkání měli za úkol ohodnotit šestici služeb podle jejich důležitosti pro ně samotné i pro britskou společnost jako celek. Jak se nakonec Ofcom rozhodne s uvolněnými kmitočty naložit, o tom bude pojednávat zpráva, kterou úřad hodlá zpracovat a zveřejnit do konce roku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).