Hlavní navigace

iVysílání České televize už funguje i na mobilech se systémem Android

13. 9. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
13. 9. 2011

UVNITŘ NÁHLEDY Archiv pořadů České televize iVysílání už mohou využívat i majitelé chytrých mobilních telefonů s operačním systémem Android od Googlu. ČT pro tento systém vyvinula speciální aplikaci, a to ve spolupráci se společností Motion Media, jež se podílela už na aplikaci iVysílání pro iPad a iPhone, sdělil Štěpán Janda z tiskového odboru ČT. Aplikace je zdarma ke stažení v Android Marketu na této adrese.

K TÉMATU: ČT 24 rozšiřuje on-line dostupnost. Vstupuje do zařízení s OS Android

Aplikace videoarchivu iVysílání je nejsložitější mobilní aktivitou, kterou ČT podniká. Úspěch této aplikace na iPadu a iPhonu, kde máme už téměř 40.000 stažení za pouhé dva měsíce, ukazuje, že uživatelé i na mobilu podobný archiv chtějí a učí se na něm sledovat pořady ve chvíli, kdy nemají k dispozici televizor nebo počítač, říká šéf divize Nových médií ČT Milan Fridrich. Google Android je v současnosti nejrozšířenější systém na chytrých telefonech, i když neběží zcela spolehlivě na každém zařízení. iVysílání na něm běží bez omezení a věříme, že bude stejně populární jako na produktech Apple, dodává.

ČTĚTE TAKÉ: ČT 4 živě také v zařízeních se systémem Google Android

BRAND24

iVysílání prostřednictvím Androidu nabízí na úvodní straně čtyři nejaktuálnější pořady v archivu ČT a poté lze další vyhledávat v rubrikách Pořady, Podle data a Výběry, nebo si složit vlastní menu nejoblíbenějších pořadů. V něm se pak uživateli u seriálů a cyklických pořadů vždy po televizní premiéře automaticky načítá nový díl seriálu, respektive aktuální vydání pořadu. Vyhledávání pořadů v aplikaci je možné podle žánru i data – k dispozici jsou denní programové plány všech čtyř programových okruhů ČT.

Během letošního podzimu se ČT chystá vytvořit aplikaci iVysílání, ale také ČT 24 a ČT 4 pro operační systém Windows Phone 7, který budou využívat nové modely chytrých mobilních telefonů Nokia. Hledají se rovněž možnosti pro nejmodernější verze smartphonu Blackberry, dodal Štěpán Janda z tiskového odboru ČT.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).