Hlavní navigace

Italové se zlobí na kabelovku kvůli DVB-C

29. 1. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
29. 1. 2007

Italská menšina ve Švýcarsku protestuje proti rozhodnutí kabelového operátora Cablecom, který plánuje přesunout italské televizní programy Rai Uno a Fanále 5 z analogové do digitálně šířené nabídky. Připravovaná změna, k níž má dojít od 3. dubna letošního roku, se setkala s ostrou reakcí Italů žijících ve Švýcarsku a také italské ambasády v Bernu, upozorňuje server adTV.

Tipy C

Italský velvyslanec Giuseppe Deodato na setkání s vedením Cablecomu žádal, aby firma odložila změnu přinejmenším na konec roku. Operátor chce zařadit oba programy do speciálního balíčku, za který by měli diváci platit vyšší poplatek – asi o třetinu větší než dnes, kdy lze Rai Uno i Fanále 5 sledovat v rámci rozšířené programové nabídky analogové kabelové televize od Cablecomu.

Obě strany se dohodly, že se kvůli problému sejdou ještě v následujících týdnech. Cablecom zároveň oznámil, že v DVB-C nabídne mnohem větší počet italských programů, což by mělo zlepšit hledání kompromisu s italskými diváky i jejich velvyslanectvím ve Švýcarsku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).