Hlavní navigace

Internet Video Forum 2007: video na českém Internetu má velké rezervy

6. 6. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 6. 2007

Téměř stovka účastníků se sešla na včerejší odborné konferenci Internet Video Forum 2007. Hovořilo se o současných trendech, připravenosti mediálního trhu, nových reklamních formátech i limitech video obsahu na Internetu. Konferenci uspořádal náš sesterský server Lupa.cz.

Video hýbe světovým Internetem a pomalu jej objevují také čeští uživatelé. O tom, jaké možnosti video na Internetu představuje, hovořili včera na odborné konferenci Internet Video Forum 2007 zástupci médií, mediálních agentur, provozovatelé videoportálů i zadavatelé reklamy. Přestože český Internet dosud podle Davida Háce ze společnosti Fun Power nemá svou „videostar“, perspektiva video obsahu a video služeb je v Česku veliká nejen pro uživatele, ale také pro mediální agentury a zadavatele vzhledem k velkému reklamnímu prostoru.

BRAND24

Zřejmě nejdál v poskytování video obsahu je Česká televize, která nyní zaznamenává nový trend. Někteří diváci postupně přecházejí od klasického televizního vysílání k vysílání internetovému. Stále častěji využívají možnosti podívat se na oblíbený pořad v internetovém archívu, bez ohledu na jeho zařazení v časovém schématu vysílání.

Podrobnější informace o jednotlivých probíraných tématech shrnuje dnešní článek serveru Lupa.cz Online video hýbe Internetem. Víme proč a jak. Na stránkách konference jsou k dispozici ke stažení prezentační materiály jednotlivých přednášejících, stejně jako fotogalerie.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).