Hlavní navigace

Hybridní vysílání HbbTV je u nás dostupné pozemně na omezeném území i z Polska

12. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podobně jako Česká televize i její polská veřejnoprávní kolegyně začala nabízet v rámci pozemního vysílání aplikaci spojenou s takzvaným hybridním širokopásmovým vysíláním HbbTV.

Hybridní širokopásmové vysílání označované zkratkou HbbTV je dostupné pozemně na našem území nejen díky České televizi, ale v určitých oblastech ho lze naladit i od našich severních sousedů, a to konkrétně na prvním kanálu Telewizje Polska, který je šířen v tamním multiplexu 1 v HD rozlišení. Stejně jako naše veřejnoprávní médium i to polské nabízí v rámci HbbTV aplikaci týkající se právě probíhajícího mistrovství Evropy ve fotbale.

BRAND24

Aplikace hybridního vysílání HbbTV dostupná na kanálu TVP 1 HD.
Autor: Telewizja Polska

Aplikace hybridního vysílání HbbTV dostupná na kanálu TVP 1 HD.

K TÉMATU: ČT dnes spustí aplikace pro fotbalové Euro 2012 v hybridní HbbTV a teletextu

Aby mohli diváci tuto službu využívat, potřebují televizor nebo přijímač s podporou tohoto standardu a také připojení k internetu. Samotná aplikace je bezplatná. V rámci služby jsou dostupné fotbalové statistiky, informace o hráčích, ankety a podobně. Na rozdíl od České televize je v Polsku HbbTV k dispozici pouze u kanálů, které se věnují Euru. S dalším rozšířením služeb spojených s hybridním vysíláním se počítá se zahájením letní olympiády v Londýně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).