Hlavní navigace

Hybridní vysílání adaptuje řada evropských zemí, nejde o pouhý „výkřik do tmy“

9. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ PREZENTACE – Využití HbbTV prezentoval na Innovation Day Petr Németh, z jehož výstupu už jsme některá data prezentovali. Jeho přednáška obsahovala ale i řadu dalších faktů.

O tom, že hybridní vysílání není jen pomyslným výkřikem do tmy a technologií, po níž za několik let pomyslně neštěkne ani pes, mohla tento týden přesvědčit přítomné na konferenci Innovation Day řada řečníků. Rychlý průlet (nejen) Evropou ve využívání této technologie přinesla přítomným zejména prezentace zahraničního řečníka Patricka Rabu ze společnosti httv. Ten jako lídra technologie představil pochopitelně Německo, které sází na pokrytí digitální televizí zejména u satelitu a kabelu. Z deseti procent je zde naopak v minoritě DVB-T. Ve své prezentaci se Rabu věnoval z pohledu technologií i méně známým zemím.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Šéf Nových médií ČT: Vysílatelé by měli využít hybridní vysílání pro doplňkové služby

Využití hybridní televize na našem trhu prezentoval Petr Németh, z jehož výstupu už jsme některá data prezentovali. Jeho přednáška obsahovala ale i řadu dalších informací, které si mohou naši čtenáři v klidu prostudovat prostřednictvím připojené prezentace. Jako jeden z průkopníků technologie HbbTV na našem trhu se představila hudební televize Óčko. Technický ředitel Lukáš Hnilička informoval, že diváci si doposud díky hybridnímu vysílání zobrazili před 29 milionů stránek a zaznamenali 20 milionů návštěv. Óčko doposud zaevidovalo 1,3 milionu unikátních návštěvníků hybridní televize.

Přehled vystupujících a jejich prezentace:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).