Hlavní navigace

Hronec potvrdil cit pro festivalový film a z Cannes veze pro Film Europe opět vítěze

25. 5. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

„Je to už naše třetí Zlatá palma v řadě, kterou jsme koupili ještě před vyhlášením vítězů. A tímto děkujeme všem, kteří nastavili Film Europe a Be2Can na správnou cestu,“ konstatoval Hronec.

Slovenský podnikatel Ivan Hronec, který veškeré své profesní úsilí věnuje společnosti Film Europe včetně stejnojmenného tematického kanálu, opět dokázal odhadnout vítěze prestižního filmového festivalu a opět divákům do České republiky přiveze vítěze z Cannes. Z hlavní soutěže v Cannes zamíří na říjnovou přehlídku Be2Can 2 vítěz Zlaté palmy, snímek Dheepan, režie Jacques Audiard, vyprávějící příběh tamilského bojovníka, který ze Srí Lanky uteče do Francie a skončí jako správce domu na okraji Paříže. Chybět nebude ani maďarský snímek Saulův Syn (Son of Saul) režiséra László Nemese, který vzbudil v Cannes značné emoce a je považován za nejsilnější film o hrůzách holocaustu.

Z ARCHIVU: Film Europe spustí spolu s O2 unikátní video na vyžádání, svůj projekt zatím pozastavil

Dalším filmem, který Be2Can nabídne ve vybraných kinech rok poté díky videu na vyžádání (Videotéka O2 od společnosti O2 Czech republic) a následují rok pak i na televizní obrazovce (Film Europe Channel), je vítěz Ceny za nejlepší scénář, americké drama Chronic – anglicky mluvený debut mexického režiséra Michela Franca, nebo The Assassin, režie Hou Hsiao-Hsien, odehrávající se během vlády mocné dynastie Tchang. Hou Hsiao-Hsien získal za tento film Cenu za nejlepší režii. Na Be2Can bude ke zhlédnutí i italský snímek Moje matka (My Mother), režie Nanni Moretti, kde si nepříjemného slavného amerického herce zahrál John Torturro. Film získal Cenu ekumenické poroty.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Film Europe chystá nálož severských snímků, nabídne i kontroverzní tituly

Be2Can je přehlídka aktuální světové festivalové špičky. Náš program se tak přirozeně rozšiřuje i o asijský a americký film. Počtem filmů i jejich kvalitou se z Be2Can stává nejprestižnější festivalová přehlídka v Evropě. Jednotný koncept v kinech, na VOD a i v TV reaguje na aktuální distribuční trendy. Divák se rozhodne, jestli top kvalitu uvidí v dobrém artovém kině, na VOD nebo v televizi. Takto jednotně distribuovaná festivalová událost je světovým unikátem, konstatoval k obchodnímu modelu, který nastavila společnost Film Europe Media Company, Ivan Hronec. Kromě Film Europe Channel provozuje Hroncova firma i kanály Kino CS, Doku CS a Muzika CS.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).