Hlavní navigace

Hostem on-line chatu na Lidovkách bude předseda Rady ČTÚ

10. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 11. 2008

Máte jakoukoliv otázku související s přechodem na digitální vysílání v České republice? Můžete se na ni zeptat přímo předsedy Rady Českého telekomunikačního úřadu Pavla Dvořáka. Ten bude online na chatu serveru Lidovky.cz dnes od 10 hodin. Přímý odkaz na diskusi je zde. Varovné čtverečky v obrazu analogové ČT 2 v Praze, na Ústecku, Plzeňsku a Chebsku vystřídalo nedávno zrnění, aby zde mohl být šířen digitální signál digitálního multiplexu. Kanály, které Dvojka využívá na vysílačích Žižkov, Buková hora, Krašov a Zelená hora, začaly využívat nové digitální sítě.

V Praze a na Plzeňsku to je multiplex 2 s digitálním signálem Novy a Primy, na Ústecku a Chebsku veřejnoprávní multiplex s programy České televize a Českého rozhlasu. Další vypínání analogové ČT se brzy dotkne diváků na Sušicku a Chomutovsku. Zeptat se ale můžete také na pokutu, kterou ČTÚ nedávno udělil Českým Radiokomunikacím za předem neohlášenou změnu polarizace na pražském Strahově.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).