Hlavní navigace

Hospodářské noviny: Andrej Babiš má zájem o Primu, ta však není na prodej

9. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ ANKETA – Podle Libora Němečka, který má v Babišově skupině Agrofert na starosti nákup firem, by kromě Primy připadala v úvahu už jen Nova. O tu má ale zájem Time Warner.

Koupit televizní skupinu FTV Prima, v současné době nejvýdělečnější podnik na českém televizním trhu, chce majitel Agrofertu a čerstvý vlastník vydavatelství Mafra Andrej Babiš. Hospodářským novinám to potvrdil manažer Agrofertu pro akvizice Libor Němeček. „Kdyby byla některá z hlavních televizí v České republice na prodej, tak by nás zajímala,“ uvedl s tím, že v úvahu připadají pouze dvě hlavní komerční televizní skupiny: Nova a Prima.

K TÉMATU: Andrej Babiš koupil vydavatelství Mafra a s ním i hudební televize Óčko a Óčko Gold

Skupina Nova se ale už delší dobu připravuje na příchod jiného vlastníka, americké mediální a zábavní skupiny Time Warner. A příliš velké šance nejsou ani u Primy, kterou napůl vlastní český podnikatel Ivan Zach a švédský mediální dům Modern Times Group (MTG), kterému patří i placené dokumentární kanály Viasat. „Chtěli bychom velkou stanici, která si na sebe sama vydělá. Kromě Novy a Primy tady žádná taková není,“ konstatoval pro HN Libor Němeček.

BRAND24

GLOSA: Tady je Babišovo. Ale kde všude?

Andreji Babišovi v jeho mediálním portfoliu televize citelně chybí. S vydavatelstvím Mafra sice koupil i hudební kanál Óčko a jeho druhý program Óčko Gold, ty však mají jako tematické stanice jen omezený dosah. Babiš ale potřebuje kvůli svým politickým ambicím (založil hnutí ANO 2011, s nímž se chce dostat do Poslanecké sněmovny) vlivnou a tedy sledovanou plnoformátovou televizi. V minulosti se už zajímal o koupi TV Barrandov, bulvární Pětky nebo TV Metropol. Jednal také s majiteli Východočeské televize V1.

Kterou televizi koupí Andrej Babiš?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).