Hlavní navigace

Hořící keř nakonec o Oscara nezabojuje, američtí akademici jeho nominaci zamítli

8. 10. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Drama se pokusí uspět na dalších filmových cenách. Provozovatel HBO by rád zabojoval o Zlaté globy. O případné nominaci tohoto dramatu by mělo být rozhodnuto v polovině prosince.

Americká filmová akademie, která uděluje nominace na filmové Oscary, se rozhodla neposlat do dalších bojů původní drama Hořící keř, jež pro česko-slovenské HBO natočila uznávaná režisérka Agnieszka Holland. V tiskovém prohlášení o tom informovala sama společnost HBO Europe s.r.o. Respektujeme rozhodnutí americké filmové akademie, uvedla mluvčí lokální pobočky HBO Pavla Brožková, která zároveň poděkovala České filmové a televizní akademii (ČFTA), že se rozhodla Hořící keř do boje o prestižní zlatou sošku poslat.

BRAND24

K TÉMATU: Hořící keř od HBO se pokusí získat Oscara, do boje ho posílají čeští akademici

Hořící keř vznikl původně jako třídílné drama pojednávající o osudu Jana Palacha a událostech, jež následovaly. Dílo bylo určené speciálně pro odvysílání na prémiovém kanálu HBO. S rozpočtem odhadnutým médii na sto milionů korun šlo o největší projekt lokální pobočky za celou dobu její existence. Společnost HBO Europe ale nehází pomyslnou flintu do žita. S hořícím keřem je připravena uspět na Zlatých globech, cenách EFA nebo Emmy. O případně nominaci na první z nich bude rozhodnuto v polovině prosince.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).