Hlavní navigace

HN: Ředitelem ČT by mohl být nadále Janeček

21. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 1. 2009

Podle dnešního vydání Hospodářských novin by měl zůstat nadále šéfem veřejnoprávní České televize Jiří Janeček. Tomu sice zanedlouho skončí funkční období, ale Rada ČT uvažuje o tom, že generálního ředitele vybere dříve, než Janečkovi skončí mandát. V květnu totiž končí pěti lidem z tohoto kontrolního orgánu členství a v současné době dle deníku není jasné, kdo je nahradí. Velká většina osazenstva je přitom v současné době pro Janečka. 10 z 12 radních hlasuje pro výsledky jeho práce.

Pokud se tedy bude volit již brzy, znamená to, že příznivci současného ředitele mají dostatek hlasů na to, aby ho prosadili. Pokud by se volilo dřív, jsou skutečně poměry v radě takové, že si umím představit vítězství pana Janečka, řekl Hospodářským novinám Jiří Voráč, jeden ze členů Rady ČT. Předseda orgánu Jiří Baumruk potvrdil, že je již v současné době připraven ke zpracování odborný posudek, který by potvrdil, že dřívější volby není v rozporu s žádným zákonem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).