Hlavní navigace

HN: Češi mohou sledovat 73 programů, kterým rozumí

9. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
9. 3. 2009

Hospodářské noviny si daly tu práci, že spočítaly ve svém aktuálním vydání počet českých a slovenských televizních programů, kterým může tuzemský divák rozumět, a dospěly k číslu 73. Deník přitom upozorňuje, že v roce 1990 se museli lidé omezit na pouhé dva kanály, ale třeba ještě před pěti lety jich bylo „pouhých“ šestadvacet. Nabídku České televize, Novy a Primy tak dnes nedoplňuje jen nabídka TV Barrandov a dalších nových digitálních kanálů, ale např. i metropolitní programy.

Největší kumulaci českých a slovenských kanálů nabízí podle Hospodářských novin dva operátoři – UPC Česká republika a Telefónica O2. Počet lidí, kteří sledují kabelové a satelitní kanály hovořící v češtině nebo slovenštině se pohybuje nad deseti procenty. Je to i tím, že dospěla generace dětí, které na kabelu vyrostly, konstatoval mluvčí UPC František Malina. Díky kabelovým a satelitním televizím se daří i dabingovým studiím. U firem, které se v tomto oboru pohybují, se tak pracuje s částkami stamilionů korun za rok.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).