Hlavní navigace

History Channel začal vysílat v obrazovém formátu 16:9

31. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO Dokumentární kanál History Channel se stal dnes další z řady stanic, která v posledních měsících přešla na obrazový formát 16:9. Dostupná je takto například v kabelu od UPC.

Tematický kanál History Channel se dnes stal další stanicí, která přešla na obrazový formát 16:9. Zajímavostí je, že stanice při této příležitosti nevydala žádnou tiskovou zprávu a novináře dopředu neinformovala, jako tomu bylo v poslední době u jiných dokumentárních programů – Discovery Channel, Viasat Explorer nebo National Geographic. Na nasazení formátu 16:9 u kanálu History Channel upozornil server DigiZone.cz jeho čtenář Lukáš „Jack“ Jaro.

Tipy C

History Channel přešel na širokoúhlý formát 16:9
Autor: Lukáš „Jack“ Jaro

History Channel přešel na širokoúhlý formát 16:9

NEPŘEHLÉDNĚTE: National Geographic Channel začne vysílat 10. července ve formátu 16:9

I pro samotné operátory je nasazení formátu 16:9 pravděpodobně překvapením. Počítala s ním například kabelová společnost UPC Česká republika, která ho šíří ve správném poměru, špatně je naopak stanice nabízena zákazníkům satelitní služby Skylink, kde má program nadále původní rozložení obrazu. U největšího satelitního operátora v České republice a na Slovensku je formát 4:3 s tím, že po stranách obrazovky jsou černé pruhy. Není tedy vidět logo stanice. I to prošlo změnou. Místo bílé barvy je nově barevné – žluto-červené.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).