Hlavní navigace

HBO ukončuje podporu starších verzí aplikací GO

12. 2. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: HBO
Důvodem je přechod na jiný systém tzv. digitálních práv DRM, se kterým starší verze HBO GO pro iOS, resp. Android, nebudou kompatibilní.

Se zprávou přišel satelitní operátor Digi TV, který k tomu napsal: Od 16. února dochází k zásadní technické změně v aplikaci HBO GO pro platformy iOS a Android.

A dodává, že na mobilních zařízeních s výše uvedenými operačními systémy bude přehrávání obsahu on-line videotéky funkční pouze od verze HBO GO 4.5 včetně.

Ta už je ke stažení minimálně na Google Play/Store, tedy pro OS Android, což je vidět na obrazovce níže (zkoušeno na mobilech LG Flex 2 a Energy Phone Max 4G s Android 5.1).


Autor: HBO

Zastoupení HBO nám následně potvrdilo, že po 16. únoru skutečně kvůli přechodu na jiný systém DRM (Digital Rights Management, tedy něco jako „správa digitálních práv“) přehrávání videí v aplikacích s verzí nižší než 4.5 podporováno nebude.

BRAND24

Aktualizace HBO GO by se vám měla nabídnout automaticky, pokud se tak z jakéhokoli důvodu neučiní, je třeba to udělat manuálně, případně ji odinstalovat a poté znova stáhnout.

A jak poznáte, že vaše aplikace pro videotéku má tu správnou verzi? Stačí klepnout na menu v levé horní části obrazovky a pak dole na Systémové informace.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).