Hlavní navigace

Hackeři z Anonymous hrozí útokem na weby Skylinku a CS Linku. Kvůli poplatku

22. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO Útoku má čelit i web Slovenské obchodní inspekce, která podle hackerů nic nepodniká proti zpoplatnění dosud bezplatných programových nabídek Skylinku a CS Linku

Internetovým stránkám satelitních služeb Skylink a CS Link, ale také Slovenské obchodní inspekce, hrozí útok ze strany slovenské odnože hackerské skupiny Anonymous. Podle webu Živé.sk hackeři už avizovali záměr napadnout zmíněné stránky kvůli zavedení servisního poplatku, kterým Skylink a CS Link od září částečně zpoplatní dosud bezplatné základní programové nabídky satelitní televize.

K TÉMATU: Skylink a CS Link prodlouží akci s prodejem karet oproštěných od servisního poplatku

Hackerům se nelíbí, že Skylink bude vyžadovat poplatek i od zákazníků, kteří s ním uzavřeli smlouvu mezi březnem a říjnem 2008, kdy ve všeobecných obchodních podmínkách zapomněl uvést možnost změny ceníku služeb. Slovenská obchodní inspekce proto uvedla, že tito zákazníci by měli mít základní programový balíček Skylinku nadále zadarmo, což provozovatel služby odmítnul a bude od nich rovněž vyžadovat servisní poplatek.

ČTĚTE TAKÉ: Zákazníka by měl kvůli servisnímu poplatku odškodnit prodejce, radí ministerstvo

BRAND24

Anonymous chtějí Slovenskou obchodní inspekci napadnout za to, že veškeré stížnosti zákazníků na Skylink a CS Link pouze přeposílá kontrolnímu orgánu v Lucembursku, kde sídlí provozovatel těchto služeb, společnost M77 Group. Ta obě satelitní platformy koupila v loňském roce a zfúzovala s jejich původními provozovateli, společnostmi TradeTec a Media Vision. V České republice a na Slovensku tak nyní nemá sídlo ani organizační jednotku, pouze externě najímá servisní společnosti pro marketing a obchod.


Zdroj: Živé.sk

Slovenská odnož hackerské skupiny Anonymous oznámila záměr zaútočit na weby Skylinku, CS Linku a Slovenské obchodní inspekce

Pokud se útoky na weby satelitních služeb a obchodní inspekce minou účinkem, hodlají hackeři přistoupit k rafinovanější taktice. „Budeme hledat jiné řešení, jak obejít zpoplatnění. Půjde o informování široké veřejnosti o možnosti kopírování přijímačů nebo samotných karet. Dále budeme pracovat na návodech pro veřejnost, jak naplno využít možnosti sdílení karet přes internet,“ uvedla skupina pro web Živé.sk.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).