Hlavní navigace

Hackeři prolomili další platformu v Conaxu, albánský DigitAlb

10. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 5. 2008

Hackerům se včera podařilo prolomit kódování další satelitní platformy, tentokrát albánského operátora DigitAlb, který šíří svůj signál z družice Eutelsat W2 na pozici 16 st. východně. Na internetu se objevila nelegální náplň pro karty M2 Plus a dostupné jsou tak bohužel neautorizovaným příjmem jak programy v SD tak i HD kvalitě v kryptovacím systému Conax. Prolomení platformy je zvláště závažné, protože definitivně potvrdilo nedostatečné zabezpečení tímto kódováním proti hackerům.

K TÉMATU: Hackeři prolomili další platformu, Canal Digital Nordic

BRAND24

V dubnu podobným způsobem hackeři otevřeli kompletní nabídku skandinávského operátora Canal Digital Nordic pro moduly Diablo. V platformě DigitAlb jsou takto postiženy např. kanály DigitAlb HD 1 – 3 a SuperSport HD 1, DigiFilm, Discovery Channel a další. V současné době prosakují s hackerských doupat informace, že se pracuje na rozšifrování kódování polské platformy „n“, která se zaměřuje na nabídku programů ve vysokém rozlišení.

ČTĚTE TAKÉ: Albánie testuje satelitní HD programy, naladit jdou i v Česku

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).