Hlavní navigace

Hackeři prolomili další platformu, Canal Digital Nordic

17. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
17. 4. 2008

Hackerům se podařilo prolomit kódování další satelitní platformy, tentokrát skandinávského operátora Canal Digital Nordic, který šíří svůj signál z družice Thor na pozici 0.8 st. západně. Na internetu se objevily nelegální náplně do modulů DiabloCAM a JollyCAM v úterý večer a dostupné jsou tak bohužel neautorizovaným příjmem jak programy v SD tak i HD kvalitě v kryptovacích systémech Conax CAS5 a CAS7. Jak upozorňuje server Satkurier.pl, jde vůbec o první prolomení tohoto systému v Canal Digital.

Tipy C

Postiženy byly takto např. kanály NatGeo HD, Silver HD, History Channel HD, TV4 HD, Discovery HD i Voom HD, stejně tak i erotické programy Hustler TV, Blue Hustler, Adult a Canal 69. Modul DiabloCAM se stává v rukou hackera nebezpečným zbožím. Nejen, že otevře celou nabídku Canal Digital Nordic, ale také programy SexView a Free- X TV kryptované v systému Irdeto 2 a pochopitelně i další platformy.

Situace je obzvláště alarmující proto, že v systému Conax CAS7 kóduje svůj signál také polská platforma „n“, která se zaměřuje na nabídku kanálu ve vysokém rozlišení v Polsku a bude tak velkým lákadlem pro satelitní hackery.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).