Hlavní navigace

GALERIE: Nové nekódované HD kanály ze satelitní pozice 19,2 stupně východně

30. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V noci ze včerejška na dnešek odstartovaly na satelitech Astra, pozice 19,2 stupně východně, své vysílání nekódované německé HD kanály. Připravili jsme pro vás jejich galerii.

Naši čtenáři, kteří nemají možnost si naladit nové nekódované HD kanály šířené prostřednictvím satelitu Astra, případně ti, jež to ještě nestihli, je nyní mají možnost si prohlédnout v naší fotogalerii. Jde konkrétně o deset programů, mezi kterými jsou především regionální stanice, ovšem najdou se zde také kanály tematické. Jde například o ZDF info HD, ZDF kultur HD a ZDF neo HD. Milovníky dokumentů by pak měl těšit start programu Phoenix HD.

FOTOGALERIE: Nové nekódované HD kanály šířené přes satelit Astra

BRAND24

Stanice vysílají v současné době prozatím upscalované pořady, tedy formáty přepočítávané z klasického do vysokého rozlišení (HDTV). Do budoucna se bude ale počet nativního obsahu zvyšovat. Ani tiskové oddělení ZDF zatím nedokázalo serveru DigiZone.cz odpovědět na otázku, které pořady poběží v klasickém formátu a jaké naopak v nejvyšší možné kvalitě. U těch druhých by mělo jít především o pořady novějšího data a ty, jež už byly v nativním HD formátu snímány.

Bližší informace o operaci, která proběhla v noci ze včerejška na dnešek, najdete v našem hlavním článku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).