Hlavní navigace

Jiří Hojgr: Galaxie sport žádá o licenci pro placený kanál DVB-T

27. 2. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
27. 2. 2006

Ředitel sportovní televizní stanice Galaxie sport Jiří Hojgr vyvrátil tvrzení předsedy Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) Petra Pospíchala, že mezi žadateli o licence pro zemské digitální televizní vysílání není ani jeden projekt placeného kanálu. Pospíchal to řekl v rozhovoru pro server DigiZone.cz. Podle Hojgra je projekt stanice Sport 2, jenž předložila Galaxie sport, právě placenou televizí.

BRAND24

Ve formuláři „Žádost o udělení licence k provozování televizního vysílání v systému DVB-T“ je v kolonce základní programová specifikace uvedeno, že Sport 2 je monotématický sportovní program vysílaný v systému DVB-T kódovaně. Aby bylo vše úplně jasné a nebylo pochyb, je v příloze žádosti nazvané „Programová skladba vysílání, základní programová specifikace:“ uvedeno následující: SPORT 2 je český monotématický sportovní televizní program pro vysílání v systému DVB-T v kódované formě tedy jako placený televizní program, napsal Hojgr v reakci na rozhovor s Petrem Pospíchalem.

O skutečnosti, že předložený projekt monotématického sportovního programu Sport 2 je projektem placeného televizního programu, byla dále RRTV informována při veřejném slyšení 2. června 2005 i neveřejném slyšení 7. září 2005, jak je možno se dočíst v zápisu ze slyšení. Takže v rozhovoru s panem Potůčkem jsem poskytoval pravdivé informace, dodal Hojgr s odkazem na seriál článků o projektech digitálních televizí, který vyšel na serveru RadioTV.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).