Hlavní navigace

Frekvence dotahuje Evropu, Radiožurnál v týdenní poslechovosti ztrá­cí

5. 5. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Čestmír Polák
UVNITŘ GRAFY – Včera byly představeny aktuální výsledky měření poslechovosti jednotlivých rádií, které tvoří základ pro prodej rozhlasové reklamy.

Výzkum poslechovosti Radioprojekt realizují pro Asociace provozovatelů soukromého vysílání a Sdružení komunikačních a mediálních agentur výzkumné agentury STEM/MARK a Median. Jde o telefonický výzkum CATI, který soustředí data od třiceti tisíc respondentů ročně – třicet procent dotazovaných pochází z databáze pevných linek a sedmdesát procent z náhodně vygenerovaných mobilních telefonních čísel. Cílová skupina respondentů je ve věku od 12 do 79 let a průměrná délka rozhovoru trvá sedmnáct minut.

POSLEDNÍ MĚŘENÍ: V denní poslechovosti si z celoplošných stanic polepšila Evropa 2 a ČRo Plus

Průměrný počet poslouchaných stanic během minulého týdne činil u jednoho respondenta 2,11, v minulém měřeném období to bylo 2,14. Během jednoho dne poslouchali dotazovaní průměrně 1,51 stanice, minule uváděli 1,52. Průměrný čas strávený u přijímačů činil denně 4 hodiny, 41 minut a 12 vteřin. Ukazatel nazývaný ATS tak klesl od 10 minut a 54 sekund. Týdenní reach narostl o 0,7 procentního bodu na 85 procent a denní reach klesl o 0,01 procentního bodu na 63,1 procenta.


Autor: Radioprojekt

Celoplošné rozhlasové stanice – poslech minulý týden (v tis.)

Celkové pořadí celoplošných stanic se nemění už delší dobu, první místo drží Impuls, který týdně poslouchá 1,907 milionu posluchačů a oproti minulému období si pohoršil o šest tisíc posluchačů. Polepšila si druhá Evropa 2, a to o deset tisíc posluchačů na celkových 1,677 milionu posluchačů, a také třetí Frekvence 1, které přibyly tři tisíce posluchačů a celkem jich týdně vykazuje 1,604 milionu. Český rozhlas Radiožurnál odepsal 36 tisíc posluchačů a skončil s 1,438 milionu týdenních posluchačů.

BRAND24


Autor: Radioprojekt

Celoplošné rozhlasové stanice – poslech včera (v tis.)

V denní poslechovosti přišel Impuls o čtrnáct tisíc posluchačů a skončil na 967 tisících posluchačů. Evropě 2 ubylo šest tisíc posluchačů a vykázal 894 tisíc posluchačů. Polepšila si Frekvence 1, které přibylo pět tisíc posluchačů a celkem ji denně poslouchá 893 tisíc posluchačů. Statisticky významně posílil Český rozhlas Plus, kterému přibylo díky spuštění některých VKV vysílačů třináct tisíc posluchačů.


Autor: Radioprojekt

Regionální stanice – poslech minulý týden (v tis.)

Mezi regionálními stanicemi nadále dominuje Rádio Blaník a na druhém místě se drží Country Radio. Třetímu Rádiu Beat se povedlo zastavit prudký pokles z minulého období. Ani na dalších příčkách se nic nemění, výrazný nárůst posluchačů vykázalo Hitrádio Orion, kterému oproti minulému měřenému období přibylo 24 tisíc posluchačů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).